ក្រូចឆ្មារជាគ្រឿងទេសប្រើសម្រាប់បន្ថែមរសជាតិជូរទៅលើអាហារ ដែលភាគច្រើនយើងតែងយកទៅធ្វើជាគ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់មិនអាចខ្វះបាន។ ប៉ុន្តែអ្នកដឹងទេថា សម្បកក្រូចឆ្មារដែលយើងបោះចោលរាល់ថ្ងៃនេះ អាចយកមកប្រើប្រយោជន៍ផ្សេងទៀតបានជាច្រើន។ ថ្ងៃនេះ AMS យើងនឹងមកចែករំលែកគន្លឹះសម្ងាត់របស់សម្បកក្រូចឆ្មារទាំង ៧ យ៉ាង ធានាពេលដឹងហើយនឹងលែងបោះចោលទៀតហើយ។
១. ធ្វើឱ្យអ៊ីណុកកាន់តែភ្លឺរលោង៖
ក្នុងសម្បកក្រូចឆ្មារមានផ្ទុកជាតិអាស៊ីដ ដែលអាចយកមកប៉ូលាដែកអ៊ីណុក ឬរបស់របរប្រើប្រាស់ផ្សេងៗដែលធ្វើពីអ៊ីណុកឱ្យភ្លឺរលោងយ៉ាងមិនគួរឱ្យជឿ។ វិធីធ្វើគ្រាន់តែយកសម្បកក្រូចឆ្មារដែលប្រើរួចហើយមកខាត់លើដែកអ៊ីណុកឱ្យសព្វល្អ រួចជូតចេញដោយទឹកស្អាតនឹងធ្វើឱ្យរបស់ប្រើប្រាស់របស់អ្នកត្រឡប់មកភ្លឺរលោងដូចដើមវិញហើយ។
២. បំបាត់ក្លិនស្អុយក្នុងធុងសំរាម៖
សម្បកក្រូចឆ្មារគឺជាតួជំនួយក្នុងការបំបាត់ក្លិនមិនល្អក្នុងធុងសំរាម។ នៅពេលដែលធុងសំរាមចាប់ផ្តើមភាយក្លិនមិនល្អ យកសម្បកក្រូចឆ្មារ ឬសម្បកក្រូចទៅដាក់ក្នុងធុងសំរាម។ នោះវានឹងកាត់បន្ថយក្លិនមិនល្អទាំងឡាយបានយ៉ាងល្អ។
៣. ស្នាមលឿងជាប់កែវកាហ្វេ ឬប៉ាន់តែ៖
នេះច្រើនតែជាបញ្ហាដែលស្ត្រីមេផ្ទះជួបប្រទះ កែវឬប៉ាន់តែដែលប្រើយូរទៅតែងតែមានស្នាមប្រឡាក់ពណ៌លឿងជាប់ដុះមិនចេញ។ ដំណោះស្រាយគឺដាក់សម្បកក្រូចឆ្មារចូលទៅរួចចាក់ទឹកក្ដៅត្រាំចោលក្នុងរយៈពេល ១ ម៉ោង។ បន្ទាប់មកចាក់ចោលយកមកលាងតាមធម្មតា នោះស្នាមប្រឡាក់នឹងសម្អាតចេញយ៉ាងងាយស្រួល។
៤. បំបាត់ក្លិនទឹកខ្មេះ៖
ក្រូចឆ្មារដែលច្របាច់ទឹករួចហើយ កុំបោះសំបកចោល ព្រោះសម្បករបស់ក្រូចឆ្មារជាតួបំបាត់ក្លិនបានល្អខ្លាំងណាស់។ ប្រសិនបើអ្នកបានធ្វើឱ្យកំពប់ទឹកខ្មេះហើយមានក្លិនឆួលពេញបន្ទប់ វិធីងាយៗនោះគឹគ្រាន់តែប្រើសំបកក្រូចឆ្មារមកត្រដុសកន្លែងដែលកំពប់នោះ។ បន្ទាប់មកយកក្រណាត់សើមមកជូតឱ្យស្អាត នឹងអាចបំបាត់ក្លិនឆួលរបស់ទឹកខ្មេះបានហើយ។
៥. បង្ហូរលូដែលភាយក្លិនមិនល្អចេញមកក្រៅ៖
វិធីបំបាត់ក្លិនមិនល្អចេញពីបង្ហូរលូគឺ យកសម្បកក្រូចឆ្មារទៅដាក់តាមមាត់លូ។ នោះក្លិនមិនល្អនឹងចាប់ផ្ដើមបាត់បន្តិចម្ដង និងជំនួសមកវិញក្លិនប្រហើររបស់សំបកក្រូចឆ្មារ។
៦. ធ្វើគ្រឿងក្រអូបដាក់ផ្ទះ៖
យកសម្បកក្រូចឆ្មារមកលាយជាមួយរបស់ធម្មជាតិដែលមានក្លិនក្រអូបដូចជា ៖ ពន្លៃ និងគ្រឿងក្រអូបផ្សេងទៀតមកដាក់លាយគ្នាក្នុងប្រអប់បិទជិតទុកចោលឱ្យក្រៀមល្អ។ រួចយកទៅដាក់តាមបន្ទប់នីមួយៗនោះនឹងបង្កើតបានជាក្លិនក្រអូបដែលធ្វើឱ្យអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ។
៧. ធ្វើឱ្យម៉ៃក្រូវ៉េវបញ្ចេញកម្ដៅក្ដៅល្អ៖
ម៉ាស៊ីនម៉ៃក្រូវេវដែលប្រើកម្តៅម្ហូបជារៀងរាល់ថ្ងៃប្រាកដជាមានជាប់ស្នឹម ឬកាកសំណល់ជាប់នៅខាងក្នុងដែលពិបាកសម្អាត និងបន្សល់ក្លិនអាហារលាយឡំគ្នា។ វិធីដែលងាយបំផុតនោះគឺ ចាក់ទឹកស្អាតចូលទៅក្នុងចាន ហាន់ក្រូចឆ្មារជាពាក់កណ្ដាលរួចច្របាច់ចូលក្នុងទឹកដោយដាក់សម្បកចូលដែរ។
យកទៅដាក់កម្ដៅក្នុងម៉ាស៊ីនម៉ៃក្រូវេវឱ្យក្តៅរយៈពេល ២ ទៅ ៣ នាទី។ បន្ទាប់មកយកចាននោះចេញមក ហើយប្រើក្រណាត់សើមជូតសម្អាតផ្នែកខាងក្នុង នោះស្នាមប្រឡាក់និងស្នឹមផ្សេងៗត្រូវបានសម្អាតយ៉ាងងាយស្រួល និងមិនមានបន្សល់ក្លិនអាហារទៀតឡើយ ៕