ជនជាតិខ្មែរមួយក្រុមប្រកបរបរជាអ្នកដុតនាំនៅក្នុងប្រទេសនូវែលហ្សេឡង់ បានដណ្ដើមឈ្នះពានរង្វាន់មាសចំនួន ៧ ក្នុងចំណោម ១១ ពីកម្មវិធី Bakels Supreme Pie Awards ឆ្នាំ២០២៥ ដែលជាកម្មវិធីប្រកួតដុតនំផាយនៅក្នុងប្រទេសនូវែលហ្សេងឡង់។

យោងតាមសារព័ត៌មាន The New Zealand Herald ម្ចាស់ពានរង្វាន់ធំបំផុតនៅក្នុងឆ្នាំ ២០២៥នេះ គឺជាលោក So Samraksmey ដែលជាជនជាតិខ្មែរ និងជាម្ចាស់ហាងនំ Rosedale Bakery & Café ក្នុងតំបន់ Albany ប្រទេសនូវែលហ្សេឡង់ ដោយលោកបានប្រកួតក្នុងវិញ្ញាសានំផាយដែលមានដំឡូងពីលើ ឬ Potato Top Pie។
លោក So Samraksmey បានឱ្យដឹងថា លោកសិក្សាជំនាញដុតនំនេះបន្តពីបងថ្លៃរបស់លោក គឺលោក Sao Bunnarith ដោយម្ចាស់ពានរង្វាន់កំពូលរូបនេះបានបញ្ជាក់ថា ការចែករំលែកពីគ្រួសារ រួមគ្នាជាមួយការស្រាវជ្រាវ និងសាកល្បងបន្ថែមដោយខ្លួនឯង គឺជាកត្តាមួយជួយបន្ថែមគុណភាពនំរបស់លោក។
ក្រោយទទួលបានការកោតសរសើរខ្លាំង ក្នុងគ្រាឈ្នះពានរង្វាន់កាលពីឆ្នាំ ២០២៤ អាណិកជនរូបនេះ បានចំណាយពេលមួយឆ្នាំសិក្សាយ៉ាងលម្អិតក្នុងគោលបំណងដាក់ពាក្យប្រកួតម្ដងទៀតក្នុងឆ្នាំនេះ ដោយលោកបានធ្វើការជាមេចុងភៅនៅសណ្ឋាគារលំដាប់ផ្កាយប្រាំមួយកន្លែងដើម្បីសិក្សាឱ្យច្បាស់ពីរូបមន្ត និងបានខិតខំសាកល្បងស្នាដៃរហូតដល់រំលងអាធ្រាត្រ។

ក្រៅពីលោក So Samraksmey នៅក្នុងឆ្នាំនេះ នៅមានជនជាតិខ្មែរជាច្រើនរូបទៀតបានចូលរួមប្រកួត ដោយក្នុងនោះអ្នកដែលអាចដណ្ដើមពានរង្វាន់មាសបាន រួមមាន លោក Sok Heang Nguon លោក Sok Keo លោក Hay Mengheng លោក Meng Buntha និង លោកស្រី Soheap Long ដែលឈ្នះបានពានរង្វាន់ចំនួន ២ នៅក្នុងឆ្នាំនេះ។
គួរឱ្យដឹងផងដែរថា អស់ពេលជាងមួយទសវត្សរ៍កន្លងទៅនេះ អ្នកដុតនំជនជាតិខ្មែរអាចមានឱកាសដណ្ដើមពានរង្វាន់លំដាប់កំពូលចំនួន ៧ដងរួចទៅហើយ ដោយក្នុងនោះម្ចាស់ជ័យលាភីដែលជាស្រ្តីដំបូងបង្អស់ក៏ជាជនជាតិខ្មែរដូចគ្នា គឺលោកស្រី Soheap Long ដែលបានប្រកួតលើវិញ្ញាសារ នំផាយស្នូលស្ទេក និងឈីស កាលពីឆ្នាំ ២០២១។
ឯមូលហេតុពីក្រោយកំណើនអ្នកដុតនាំជនជាតិខ្មែរនៅលើទឹកដីប្រទេសនូវែលហ្សេងឡង់នេះ ក៏ព្រោះតែជនជាតិខ្មែរទាំងនេះបានដើរតាមជំហានរបស់បងប្អូន និងមិត្តភក្ដិដែលប្រកបអាជីពនេះស្រាប់ ខណៈពេលដែលភាពអត់ធ្មត់ ក្ដីស្រឡាញ់ និងឥទ្ធិពលនៃនំបែបបារាំងបន្តពីជំនាន់អាណានិគម បានជួយឱ្យពួកគេអាចដុតនំបានឆ្ងាញ់ និងមានគុណភាពល្អ៕


























Account
Security
Favourite Content