សាកបិទភ្នែកហើយនឹកស្រមៃដល់ក្លិននំគូឆាយចៀនឈ្ងុយៗជាមួយសំបកស្រួយៗប៉ះគ្នាជាមួយទឹកត្រីផ្អែមពិតជាបានផ្ដល់រសជាតិឆ្ងាញ់ជាប់មាត់មិនអាចបំភ្លេចបាន ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកចូលចិត្តរសជាតិហិរក៏អាចបន្ថែមជាមួយម្ទេសឆាបន្តិចទៀតនឹងរឹតតែបង្កើនឱជារសថែមមួយកម្រិតទៀត។
យ៉ាងណាមិញក៏នៅមានលតឆាដែលជាអាហារសម្រន់របស់ខ្មែរមួយមុខដែលប្រជាជនកម្ពុជាស្គាល់ច្បាស់ និងមិនដែលរំលងហើយក៏ជាដៃគូដៃកង់ជាមួយនំគូឆាយដែរ។ លតឆាក្ដៅៗឈ្ងុយៗឆាភ្លាមៗជាមួយបន្លែស្រស់អមដោយសាច់គោ ប៉ាតេ ថែមពងទាចៀនមួយគ្រាប់ទៀត និងស្រោចទឹកត្រីផ្អែម ហើយលួចម្ទេសបន្តិចរឹតតែធ្វើឆ្ងាញ់ជក់មាត់ញ៉ាំហើយចង់ញ៉ាំទៀត។
បើនិយាយដល់លតឆា និងនំគូឆាយច្បាស់ណាស់ប្រជាជនកម្ពុជាសុទ្ធតែបានទទួលទានក៏ដូចជាស្គាល់យ៉ាងច្បាស់ថា ២ មុខនេះគឺជាអាហារសម្រន់សាមញ្ញៗដែលទទួលបានការគាំទ្រពីមនុស្សជាច្រើន។ មិនត្រឹមប៉ុណ្ណេះ ក្លិនឈ្ងុយរបស់អាហារសម្រន់ ២ មុខនេះក៏បានអន្ទងចិត្តជនបរទេសជាច្រើនដែលបានមកលេងប្រទេសកម្ពុជាឱ្យចូលមកភ្លក់រសជាតិដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ផងដែរ រហូតដល់មានអ្នកបង្កើតមាតិកាបរទេសជួយផ្សព្វផ្សាយទៅកាន់ពិភពលោកឱ្យបានដឹងទៀត។
អ្វីដែលគួរចាប់អារម្មណ៍ជាងនេះគឺអាហារសម្រន់យ៉ាងសាមញ្ញទាំង ២ មុខនេះបានក្លាយជាមុខរបរមួយដែលចិញ្ចឹមគ្រួសារមួយតំណរ រហូតត្រូវបានគេស្គាល់ថា គ្រួសារ គ្រួសារលតឆានំគូឆាយ។ នៅក្នុងសំណេររបស់ លោក ពិន ពណ្ណរាយ បច្ចុប្បន្នជាសហគ្រិនគ្រួសារលតឆានំគូឆាយបានថ្លែងថាកាលពីមុនជីវភាពរបស់លោកពិតជាលំបាក រស់នៅក្នុងភាពក្រខ្សត់ រកអង្ករច្រកឆ្នាំងសឹងមិនបាន ដូច្នេះទើបអ្នកមានគុណទាំងពីរខំប្រឹងធ្វើការទាំងថ្ងៃទាំងយប់រហូតត្រូវផ្ញើកូននៅបងប្អូនឱ្យជួយមើលថែទៀតផង។
ពីដើមឡើយគ្រួសាររបស់លោកមិនបានចាប់ផ្ដើមមុខរបរលក់លតឆា និងនំគូឆាយភ្លាមនោះទេ ពោលគឺពេលរៀបការថ្មីៗឪពុកម្ដាយរបស់លោកបានរកស៊ីលក់ពោតកំបោរ និងនំបញ្ចុកជាដើម។ ក្រោយមកទើបអ្នកទាំងពីរសម្រេចចិត្តប្ដូរមុខរបរមកលក់នំគូឆាយ និងលតឆាធ្វើដោយដៃចាប់តាំងពីកូនរទេះតូចមួយរហូតជោគជ័យក្លាយជាម្ហូបប្រចាំតំបន់នៅក្នុងខេត្តសៀមរាប។ ក្រោយតស៊ូរៀនសូត្រ ធ្វើការច្រើនកន្លែងដើម្បីប្រមូលបទពិសោធន៍ការងារ ពេលនេះលោក ពិន ពណ្ណរាយ បានក្លាយសហគ្រិនគ្រប់គ្រងមុខរបរនេះបន្ដពីអ្នកមានគុណ ហើយក៏ទទូលបានភាពជោគជ័យកាន់តែខ្លាំង។
ជាមួយការខិតខំប្រឹងប្រែងរៀនសូត្រទាំងចំណេះ និងជំនាញមិនចេះតិចឆ្នាំ នៅក្នុងឆ្នាំ ២០២២ គ្រួសារលតឆានំគូឆាយបានក្ដោបពានរង្វាន់ដល់ទៅ ៣ ក្នុងនោះមានដូចជាទីមួយ 2022 Outstanding Entrepreneur Award ក្នុងកម្មវិធីពានរង្វាន់ សហគ្រិនវ័យក្មេងកម្ពុជា ទីពីរចំណាត់ថ្នាក់លេខ ១ ក្នុងកម្មវិធី Entrepreneur challenge 2022 program របស់សាលាទេសចរណ៍ប៉ូឌុយប្រូល និងទីបីពានរង្វាន់សហគ្រិនថ្នាក់ជាតិឆ្នាំ២០២២ គ្រួសារលតឆាបានទទួលចំណាត់ថ្នាក់លេខ១ ប្រចំាតំបន់សៀមរាបដែលមាន សហគ្រិនជាច្រើនចូលរួមដែលមកពីខេត្តសៀមរាប កំពង់ធំ ព្រះវិហារ និងឧត្តមានជ័យ។
លុះមកដល់ឆ្នាំ២០២៣ គ្រួសារលតឆានំគូឆាយ បានចូលរួមប្រកួតពានរង្វាន់សហគ្រិនខ្មែរ សហគ្រាសធុនតូច និងមធ្យម ២០២៣ ដោយទទួលបានជ័យលាភី លេខ១ និង ចុងក្រោយគឺចំណាត់ថ្នាក់លេខ ២ ក្នុងកម្មវិធី I-Story ដែលរបៀបចំដោយ ASIP ។
ដូច្នេះនេះសបង្ហាញឱ្យឃើញពីសក្ដានុពលរបស់ម្ហូបខ្មែរយើងខ្លាំងមិនធម្មតាដោយចាប់ផ្ដើមពីកូនរទេះតូចមួយរហូតដល់ក្លាយជាអាហារប្រចាំតំបន់រួមជាមួយពានរង្វាន់ដល់ទៅ ៥ នៅក្នុងដៃ៕